BURSA - İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği (İMOS) tarafından bu yıl 3.'sü organize edilen “I’m Design” etkinliği Merinos AKKM’de düzenlenen gala ile gerçekleştirildi. Yönetim Kurulu Başkanımız Sn. Ercan ATA'nın da konuşmacı olarak katıldığı etkinliğe Bursa Ticaret Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran başta olmak üzere İnegöl’ün mobilya sanayicileri, iş dünyasının önemli temsilcileri ile birlikte Anadolu Üniversitesi, Bahçeşehir Üniversitesi, Bilgi Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Haliç Üniversitesi, Işık Üniversitesi, İTÜ, İzmir Ekonomi Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, ODTÜ, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi gibi okullardan 400’e yakın öğrenci katıldı.
28 Şubat – 4 Mart tarihleri arasında İnegöl’de Milano Domus Akademi ve Özyeğin Üniversitesi koordinasyonunda yapılan workshop çalışmalarının sonunda gerçekleşen etkinlik yoğun ilgi gördü. Toplantının açılış konuşmasını yapan İMOS Başkanı Yavuz Uğurdağ, “Biliyorsunuz ki İnegöl, mobilyanın ve tasarımın merkezi. 3 yıldır da “i’m DESIGN” organizasyonuyla İnegöl’de tasarım konuşuluyor. 3 yıl önce başladığımız bu proje sayesinde mobilya sektörü olarak ciddi mesafeler kat ettik. İnegöl olarak, tasarım ve fikir konusunda artık Türkiye’nin mobilya trendlerini belirleyen bir konumdayız” dedi.
Her geçen yıl organizasyona yeni özellikler katarak konuşmacı kalitesini arttırmaya çalıştıklarını ifade eden Uğurdağ, “Bu yıl da iyi bir projeye imza attık. İnegöl’de öğrencilerimiz, 4 gün boyunca hocalar eşliğinde tasarım yaptılar. Bugünde onları sergilediler. Bildiğiniz gibi İnegöl, şu an sektörün tasarım ve fikir liderliğini yapmakta. Ancak bu liderliği taçlandırmak ve sürdürmek için tüm sektörün ve tasarımcıların ilgisini kentimize çekip tasarım fikrinin daha kurumsal tartışılması gerekiyor. Bu kapsamda 3 yıldır düzenlediğimiz bu projemizle, yerli ve yabancı konusunda pek çok uzman tasarımcıyı kentimizde ağırladık, yüzlerce endüstriyel tasarım öğrencisine şehrimizi tanıttık” diye konuştu.
 

OMSİAD ile iletişime geç