TOBB Türkiye Mobilya Ürünleri Sektör Meclis Başkanı ve Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın  Ercan ATA’ nın da davetlisi olduğu   TOBB öncülüğünde Ticaret Bakanlığımızın destekleri ile kurulan TTM Chicago ‘ nun açılış töreni ve sonrasında bilgilendirme paneli Ankara- Chicago arasında canlı webinar üzerinden 8 Ocak 2021 tarihinde (bugün) gerçekleşmiştir. 
10.300m2 Toplam Alan Büyüklüğü, 1.160 adet Kullanıcı Şirket Ofis Alanları ve 8.860 adet Depo Alanı ile 280 adet İdare Ofislerin yer aldığı TTM Chicago ‘nun açılışında TOBB Başkanı M. Rifat HİSARCIKLIOĞLU ve Ticaret Bakanı Ruhsar PEKCAN konuşmaları ile yer almış,  sonrası bilgilendirme panelinde de Chicago Başkonsolosu ve Ticaret Ataşesi ile TTM AŞ Yönetim Kurulu Başkanı ile Ticaret Bakanlığı yetkilileri 660 izleyiciye bilgi vererek gelen soruları yanıtlamıştır
.
Açılış ve sonrası bilgilendirme paneli için link: https://youtu.be/9md9ojX33Zg
Chicago TTM Tanıtım Videosu için link;  https://youtu.be/A16hHw29DD0
BAŞVURU İÇİN link ; https://ttm.org.tr/basvuru-formu/
 
62 milyar USD Mobilya İthalatı bulunan ABD’ nin, 330milyon nüfusu ile çok büyük bir alıcı güç olması ülkemiz mobilya sektörü için de önemli bir hedef pazardır. Bu pazarın değerlendirilmesi açısından önemli bir girişim olduğuna inandığımız TOBB TTM Chicago ile ilgili aşağıdaki kısa bilgileri değerlendirmeleriniz için arz ederim:
2010/6 sayılı tebliğ çerçevesinde kurulan ve Ticaret Bakanlığı tarafından desteklen TTM’ler, şirketlerin yurtdışı pazarlara girişte faydalanabilecekleri, söz konusu pazarlardaki dağıtım kanalları ağlarının güçlendirilmesine yönelik hizmetler sağlar ve ayrıca danışmanlık ve iş geliştirme hizmetleri verirler.  TTM’lerde Türkiye şirketlerinin yabancı ülkelerde ihtiyaç duyabileceği her türlü hizmetin tek noktadan temin edilmesi esas alınır. 
Chicago’da kurulan TTM A.Ş’nin misyonu ise ülkemiz firmalarının kısa ve orta vadede ABD pazarına, uzun vadede Avrupa ve Asya kıtalarına sürdürülebilir, tekrarlanabilir ve ölçülebilir ihracatının artırılmasıdır.
 
SATIŞ SÜREÇLERİ
TTM’ler üye firmalar için gerekli pazar fizibilite analizleri ve üye firmaların gireceği pazar hakkında bilgileri sağlamaktadır. Bu sayede üye firma satış fırsatlarını, satışın yapılması ve satış sonrası fırsatlarını değerlendirmek için bir adım atmış olur.
 
İŞ GELİŞTİRME
TTM’lerde yer alan satış ekibi ve danışmanları, B2B, özel etiketli ürün ve distribütör modellerinde satış fırsatları yaratmak üzere size özel satış personeli tayin edebilmektedir.
TTM’ler müşteri temasları, şirket ziyaretleri, fuarlar, fiyatlandırma, faturalama ve satış bağlantılarının yapılması başta olmak üzere iş geliştirme sürecinin her adımında üye firmalara yardımcı olabilmektedir.
 
B2B - B2C
Profesyonel ekibimiz, ürünleriniz için kapsam, garanti koşulları ve satış sonrası hizmetleri konularında üye firma ile birlikte hareket ederek karar alma süreçlerine destek sağlamaktadır.
TTM’ler şirketinize ait tescilli markanız veya özel etiketli ürünler ile ilgili B2B; ambalajlı tüketim malları, gıda, kozmetik ve benzeri ürünler için e-ticaret veya distribütör satışı yoluyla B2C fırsatları sunmaktadır.

DAĞITIM KANALLARI
TTM’ler sektörel odaklı satış kanallarına sahip kişilerden oluşan satış ve pazarlama uzmanları aracılığıyla distribütörlere, perakendecilere ve bağımsız satıcılara ulaşmanız için fırsatlar yaratmaktadır.
 
PAZARLAMA
TTM’lerde yer alan üye firmaların ürünlerini ABD pazarında konumlandırma için gerekli çalışmaları yürütmektedir. Ekibimiz, marka farkındalığı yaratılması, içerik üretimi, geleneksel pazarlama, sosyal iletişim, müşteri gereksinimleri, karşılaştırmalı rekabet analizi, fiyatlandırma, konumlandırma ve yerleştirmeye odaklanan çalışmalar sunmaktadır.
İletişim
Üye firmalara özel internet sitesi oluşturularak; Facebook, Twitter, Instagram ve LinkedIn gibi popüler sitelerdeki sosyal medya iletişimleri, başlangıç paketi olarak sunulmaktadır.
 
ÜRÜN KONUMLANDIRMA
TTM’ler hazırladığı ürün uyum analizi ile birlikte, üye firmaların ürünlerinin ABD pazarına uyumluluğu, marka, kullanıcı deneyimi ve kalite/fiyat oranı açısından uygun şekilde konumlandırma hizmetlerini sağlamaktadır.
 
İÇERİK OLUŞTURMA
TTM’ler ürün kullanım kılavuzu, teknik kılavuz, marka güvenilirliği dili, yeniden markalandırma ve diğer yazılı/görsel-işitsel iletişim içerikleri İngilizce olarak gerçekleştirebilmektedir.
 
RİSK VE SİGORTA
Üye firmaların iş modelleri ve pazar gereksinimlerini göz önünde bulundurarak; hizmet, ürün ve gelecekte oluşabilecek sorumluluklara göre en uygun sigorta şirketlerinin ve sigorta paketlerinin seçilmesinde destek sağlamaktadır.

MUHASEBE VE FİNANS
TTM’ler profesyonel ekibi ve uzman çözüm ortakları ile şirketlerin ihtiyaç duyacağı muhasebe ve finans altyapısını oluşturmaktadır. Üye firmaların altyapıları kurulur kurulmaz ABD’deki vergi vb. ödemelerini yapabilecek duruma getirebilmektedir.
TTM’ler üye firmalara muhasebe ve finans işlemlerinin yürütülmesi aşamasında destek sağlamaktadır.
TTM’ler ABD’nin önde gelen bankalarıyla bankacılık ilişkisi kurulmasında destek olmaktadır.
 
TOBB Trade Center Şikago
TOBB tarafından Amerika Birleşik Devletleri’nde faaliyet göstermek üzere ABD’nin en önemli ticaret ve lojistik merkezlerinden Şikago’da ilk TTM kurulmuştur.
Türkiye ile ABD arasındaki 100 milyar dolarlık ticaret hacminin gerçekleştirilmesi için köprü rolü oynaması planlanan TOBB TTM Şikago’nun (TTC Inc.) 4 ana stratejik hedefi bulunmaktadır:
  • Tedarik zinciri oluşturulması ve çeşitlendirilmesi
  • Yeni satış kanallarının oluşturulması
  • Ortak girişim ve teknolojik ortaklıkların oluşturulması
  • Doğrudan yatırımlar
Türk profesyonellerden oluşan yönetim kadrosu ile Türkiye şirketlerine tek durak ofis vizyonuyla hizmet vermeye 2020 yılının Ekim ayı sonu itibarıyla başlanmıştır.
Belirlenen sektörlerdeki Türk şirketlerine satış, pazarlama, dağıtım ve satış sonrası hizmetler alanında hizmet verecek, Türkiye ürünlerinin ABD pazarına girişini ve pazarda tutunmasını kolaylaştıracak her türlü hizmet sunulacaktır.
 
Neden ABD? Neden Şikago?
Dünyanın en büyük ithalatçısı (2,1 Trilyon ABD Doları)
350 milyonu aşan nüfus
17 Trilyon ABD Doları aşan GSYİH ile serbest piyasa ekonomilerinin global lideri
Dünyanın en büyük tüketici ülkesi, her kaliteden ürünü ithal ediyor.
Şikago’nun bulunduğu Illinois eyaleti, ülkede imalat sanayinin merkezi konumunda dır.
Dünyanın üçüncü en yoğun hava kargo taşımacılığının yapıldığı O’hare Havalimanı Şikago’da bulunmaktadır.
Stratejik konumundan dolayı birçok şirketin genel merkezine ev sahipliği yapan Şikago, dünyanın 5. en büyük metropol GSYİH’sine sahiptir.
2019 yılı verilerine göre hazırlanan Fortune listesinde 37 firmaya ait yönetim merkezinin ve 300’den fazla firmanın depo / dağıtım merkezi
Şikago’da bulunmaktır.
 
Neden şimdi?
Türkiye ile ABD arasındaki ticaret hacminin 100 Milyar ABD Dolara yükseltilmesi yönündeki çalışmalar, her iki ülkenin ilgili resmi kurumlarınca desteklenmektedir.
2019 yılı itibariyle Türkiye’nin ABD’ye ihracatı 10 Milyar Dolar sınırını geçmiştir.
Türkiye’nin en yoğun ihraç ettiği ve ABD’nin en yoğun ithalat gerçekleştirdiği sektörler, TOBB’un kurumsal güvencesiyle, ilk defa tek çatı altında toplanmaktadır.
Dünyanın en büyük ithalatçısı ABD’nin COVID 19 ile birlikte ithalatını en yoğun gerçekleştiği Çin ve diğer uzak doğu ülkelerine alternatif ülke ve tedarikçi arayışı yükselmeye başladı.
ABD’de ürün bulunduran ihracatçılar, krizin en yoğun döneminde pazarda ürün / marka bilinirliğini yükseltmeyi başardı.
COVID 19 sonrası e-ticarette %20 artış oldu.
Türk PPE üreticileri Amerika pazarına hızlı bir giriş yaptı ve Türk Malı kalitesi ve fiyat performansı pazarda kendini göstermeye başladı.
 
Neden TOBB Trade Center Şikago?
 30 yılı aşkın ABD tecrübesi olan, ABD’de yerleşik Türk yönetim ekibi
Bakanlık desteği sayesinde rayicin altında kira bedelleri
Operasyonel hizmetlerde ölçek ekonomisinin kullanılması
1 firma yerine 50 firma için mal alım ve hizmet sözleşmeleri ile alım avantajı
Türkiye’de 7/24 ulaşılabilecek koordinatör şirket
Bakanlık desteklerinden faydalanmak için ücretsiz danışmanlık hizmeti
Stratejik konum
Büyük ABD’li firmalar ile iş birliği, direkt kontak kurma imkanı
Anahtar teslim ABD’li şirket kuruluşu ve faaliyete geçirilmesi
Uçtan uca profesyonel lojistik çözümler
TTM sunumuna ekten ulaşabilirsiniz.





OMSİAD ile iletişime geç