Bu yıl 2. si düzenlenen CNR İMOB 2017 Ankara Mobilya Fuarı 30 Mart tarihinde kapılarını ziyaretçilerine açtı. Yönetim Kurulu Başkanımız Sn. Ercan ATA fuar açılışında şunları söyledi; CNR Holding kuruluşu İstanbul Fuarcılık A.Ş. ve Pozitif Fuarcılık A.Ş. tarafından bu yıl 2ncisi organize edilen Ankara Mobilya Fuarı’na hoş geldiniz.
ATO Congresium’da 20.000 m2 alanda Türkiye’nin önde gelen mobilya firmalarını bir araya getiren fuarımızın Türkiye ve Ankara mobilyasını dünyaya tanıtacağına inanıyoruz.
Daha önceki yıllarda Ortadoğu’nun mobilya üretim cenneti olan Ankara Mobilyasının şu an bulunduğu 4ncü sıradan yukarı sıralara çıkmasında CNRIMOB Ankara Mobilya Fuarı gibi organizasyonların itici güç olacağına inanmaktayım.  
Bu Fuar sadece Ankara Sitelerde faaliyet gösteren Küçük ve Orta Ölçekli mobilya üreticisi firmalarımızın dışında Büyük Ölçekli Firmalarımızın da katılımı ve diğer şehirlerimizden katılan sektör temsilcisi firmalarımızın ürün çeşitliliği ile Ülkemizin mobilya tasarım trendlerinin takip edildiği ideal bir fuar olacağı inancındayız.
Türk mobilya sektörünün son 15 yılda büyük başarılara imza atmış olması bize sektörümüzün geleceği ile ilgili heyecan vermektedir. Bu sebeple hedeflerimizi 2023 yılı için dünyada ilk 5 mobilya ihracatçısı ülke arasında yer almak olarak büyüttük. Uluslararası raporlara göre, dünya mobilya ticaretinde, yani ihracat sıralamasında, 23. sıradan 12. sıraya yükseldik. Üretimde ise dünya 13'üncüsü olmayı başarmış bir sektörüz. Her yıl bu gelişimi devam ettiriyoruz. Çok kısa zamanda dünyada ilk 5 mobilya ülkesinden birisi olacağız. Sektörün dünyadaki gelişimini iyi takip eden girişimci mobilya firmalarımız ve AR_GE ve  tasarıma yaptığımız yatırımlar ile de dünya ile rekabet edebilen bir sektöre sahibiz.
Mobilya sektörünü daha da büyütmek için hedeflerimizden birisi de Türkiye'nin bir mobilya ülkesi olduğu imajını vermektir. Diğer önemli bir hedef ise Türkiye'nin aslında firmalarının kalitesini, teknolojisini, yeniliklerini, tasarımda ne kadar büyüdüklerini ve bütün potansiyelini dünyaya tanıtmaktır.
2023 hedefimiz; dünyada ilk 5 mobilya ihracatçıları arasında yer almaktır. Dünyanın en büyük ihracatçısı Çin, arkasından İtalya ve Almanya ikinci ve üçüncülüğü paylaşmakta, ardından sırasıyla Polonya, Vietnam ve ABD gelmektedir. Biz şu anda  Vietnam ve ABD'ye çok yakın ihracat rakamlarına sahip olmakla beraber, ilk 5 ülke arasına girecek altyapıya sahibiz. Almanya, Fransa, İngiltere ve ABD başta olmak üzere büyük ülkelere, hatta ihracatçımız olan Japonya'ya, Güney Kore'ye mal satmaya başladık. Bu örnekte yer aşan ülkeler gibi benzer pazarlara daha fazla mal satarak Türk mobilyasını daha geniş pazarlara tanıtmamız lazım ve daha fazla katma değerli ürün satmamız lazım.
Mobilya sektörü  Türkiye için çok önemli, katma değeri yüksek bir sektördür. Sektör olarak her türlü mobilyayı üretebiliyoruz.  Türkiye bir mobilya ülkesi, adeta Türkiye Avrupa 'nın bir mobilya fabrikası gibi. Hedefimiz ilk 5 arasında yer almak ile birlikte bundan sonraki hedefimiz de tasarıma, kalite ve teknolojiye daha fazla önem vererek daha katma değerli mobilya ihracatı yapmaktır.
Dünya çapında yaşanan ekonomik sıkıntılara rağmen sektörel anlamda ülke olarak ihracatımız artmaktadır. Türkiye olarak 2023 hedefimiz olan 500 milyar dolarlık ihracat ile dünya ticaretinde en az yüzde 1,5 pay alacağız.
İşte bu sebepler ile bugün açılışını yaptığımız Fuarımızın sektörümüze ve ülkemiz ekonomisine hayırlı olmasını temenni eder, tüm firmalarımıza hayırlı ve karlı satışlar dilerim.
 
 
 
 
 

OMSİAD ile iletişime geç